A következőkben egy sheng puerh tea elkészítést mutatunk be, de ez csupán egy a sokféle lehetséges módszer és út közül.

 A sheng puerh tea végeredményben egy zöld tea, ezért ennek megfelelően sokféle lehet az elkészítése, ezzel kapcsolatban figyelmükbe ajánljuk ide kapcsolódó cikkeinket. Eszköznek megfelel egy üvegpohár, egy közönséges, konyhai préselős kanna, egy drága yixing kanna, vagy gaiwan csésze, esetleg nagyobb méretű, hagyományos teáskanna is. A sheng puerhek elkészítésében a számtalan variáció között találkozhatunk primitív, őserdei módszerekkel, de hatott rá a gong fu cha, sőt még a japán senhc szertartások sok válfaja is. Mindenki megteremtheti hát a saját seng puerh szertartását, eszközeit, színpadát, fontos a jó tea és a harmónia.Amint azt a shu puerh elkészítésénél is láthatják, a puerhek szertartása nem különbözik alapvetően a wulong teák hagyományos gongfucha szertartásától. Legalábbis így tűnik első ránézésre. Már a shu puerh szertartásásban is sokkal több volt a rusztikus, népi elem, mint a „kínai” szertartásokban és a sheng puerhnél ez még tovább bonyolódik. A sheng puerh, akárhogy is nézzük, egy zöld tea. Kínai zöld teát ma szinte kizárólag gaiwan csészével érdemes inni. Meg lehet ezt kísérelni a sheng puerheknél is, ki-ki ízlése szerint próbálkozhat, sokféle út létezik, de a ma bevett sheng út a yixing kanna. Kövessenek bennünket végig és figyeljék a részleteket.
Egy puerh tea, amiből semmi sem hiányzik. A sheng puerhek felöntéseit mindenki saját ízlése szerint végezze, mi 10-15 másodpercig hagyjuk a teán az első 7-8 felöntésre, ezekben a tea egyre erősebb, sőt még attól is erősebb lesz. Utána fokozatosan növeljük a felöntések idejét. A 15. felöntés már 2 perc hosszú, vagy annál is hosszabb és hihetetlenül édes lesz. Nem szégyelljük azt sem, hogy ugyanezt a teát másnap is felöntjük, ha előző nap nem végeztünk vele.